Dichters in de Prinsentuin opent met Vlaamse tongen

Festival Dichters in de Prinsentuin in Groningen opent dit jaar met een avond vol Vlaamse dichters. Thema van het driedaagse evenement is ‘Goede Buren’.

Onder de noemer Theater der Zuiderburen wordt voor de eerste dag, 13 juli, een talkshow aangekondigd met optredens van Delphine Lecompte, Christophe Vekeman, Runa Svetlikova, Max Temmerman, Stijn Vranken, Johan Petit en Moya De Feyter. Presentator is Don Vitalski.

De twee volgende dagen spelen zich traditiegetrouw vooral in de Prinsentuin aan de Leliesingel af. Op het theeveld en in de loofgangen worden voordrachten verwacht van onder anderen Kees Spiering, Elma van Haren, Rozalie Hirs, Erik Bindervoet, Bart Moeyaert, Levi Weemoedt, Nicolaas Matsier, Atte Jongstra, Annemarie Estor, Carmien Michels, Else Kemps en Daniël Vis.

De festivalorganisatie belooft een ‘blik op wat er op dit moment speelt bij de buren in Friesland, Vlaanderen en Duitsland’. Dichters in de Prinsentuin in Groningen geldt sinds 1998 als een van de belangrijkste poëziefestivals in het Nederlands taalgebied. Voor de nieuwe editie hebben zich zo'n 160 dichters aangemeld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.