Dichters in de Prinsentuin reist naar Mars

Vrijdag gaat in Groningen Dichters in de Prinsentuin van start. Het festival wordt geopend met een poëziereis van Mesopotamië naar de planeet Mars.

Het grootste poëziefestival van Nederland en Vlaanderen telt dit jaar optredens van meer dan zestig dichters. Onder anderen Jean Pierre Rawie, Martin Reints, Menno Wigman en Ester Naomi Perquin dragen werk voor.

De openingsavond van de negentiende editie is internationaal met dichters uit Groot-Brittannië, Macedonië en Nederland die het Gilgamesj-epos naar het heden halen om daarna de sprong naar het heelal te wagen met de speciaal voor het festival geschreven gedichtencyclus En toen naar Mars van Jan Baeke.

De zaterdag en zondag spelen zich af in de gratis toegankelijke Prinsentuin waar dichters op het veld en in de befaamde loofgangen werk voordragen. Traditiegetrouw treden in Groningen veel jonge dichters op. Het festival heeft dit jaar 35 dichters uitgenodigd voor het talentprogramma ‘Parels kweken’.

Het festival heeft de afgelopen jaren naam gemaakt als plek voor zowel aanstormend als gearriveerd dichterstalent. Die laatst categorie wordt dit keer vertegenwoordig door Jan Willem Anker, Hagar Peeters, Erik Jan Harmens en Vlamingen als Lize Spit, Charlotte Van den Broeck en de Antwerpse stadsdichters Maarten Inghels.

Zie hier het complete programma

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.