Domper tijdens première De Stormruiter: Frans paard raakt kreupel

Tijdens de grote première van het theaterspektakel De Stormruiter in Leeuwarden is een van de paarden serieus geblesseerd geraakt.

Dat gebeurde tijdens een zigeuneract, waarbij twee acrobaten op de rug van het dier balanceerden.

Het bruine paard, een van de dieren uit de stal van het Franse gezelschap Jehol, verstapte zich, kwam ten val en bleef een tijdlang liggen. Het werd hierna kreupel uit de piste geleid.

Het ongeval speelde zich af tijdens de eerste helft van de show in een uitverkocht WTC Expo in Leeuwarden. Een dierenarts verleende hier eerste hulp.

Verwondingen vallen mee

Tijdens de pauze van De Stormruiter maakte regisseur Jos Thie bekend dat het geblesseerde dier is overgebracht naar het paardenziekenhuis in Emmeloord, waar het verder wordt verzorgd.

De verwondingen lijken mee te vallen. Na een eerste check in Emmeloord bleek het dier niets te hebben gebroken, het been is wel gekneusd.

De Stormruiter beleefde zaterdagavond zijn première in het bijzijn van prins Beatrix en Koning Willem-Alexander en veel prominente gasten. Het paardenspektakel is een van de hoogtepunten van het culturele-hoofdstadprogramma in Leeuwarden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.