Drents Museum in race voor ‘museum-Oscar’

Het Drents Museum is met de tentoonstelling Iran - Bakermat van de beschaving genomineerd voor de 2018 Global Fine Art Award (GFAA) in de categorie Best Ancient Art.

De Global Fine Art Awards worden beschouwd als de Oscars binnen de museumwereld. Na een nominatie voor de tentoonstelling The Great Liao in 2017 is het nu de tweede keer dat het Drents Museum is genomineerd. Net als toen is het vormgevingsconcept van de hand van Perspekt Studio's uit Haarlem.

De GFAA bekroont jaarlijks over de hele wereld de beste kunst-, design- en archeologietentoonstellingen. De prijsuitreiking vindt plaats op het Global Fine Art Awards gala in New York op 12 maart 2019. Voor Nederland zijn naast het Drents Museum in andere categorieën het Rijksmuseum en de Hermitage Amsterdam genomineerd.

In totaal zijn in de categorie Best Ancient Art zeven tentoonstellingen genomineerd. De concurrenten van het Drents Museum zijn tentoonstellingen in musea in Chicago, Toronto, Los Angeles, New York, Rome en Berlijn. Iran - Bakermat van de beschaving is nog te zien tot en met 18 november 2018.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.