Drents Museum wint in New York prijs met Iran-expositie

De Iran-expositie in het Drents Museum. Foto Drents Museum/Sake Elzinga

Het Drents Museum is in New York bekroond met de Youniversal Award voor de tentoonstelling Iran - Bakermat van de beschaving .

Dat is dinsdag bekendgemaakt bij de uitreiking van de Global Fine Art Awards (GFAA) tijdens een gala-avond in de Amerikaanse metropool. De Youniversal Award is de publieksprijs van de GFAA, waar alle genomineerde musea kans op maakten.

Oscars van de museumwereld

De Global Fine Art Awards worden beschouwd als de Oscars binnen de museumwereld. Het Drents Museum was een van de meer dan 90 genomineerde musea en dong ook mee naar de Award in de categorie Best Ancient Art.

Na een eerdere nominatie voor de tentoonstelling The Great Liao in 2017 was het de tweede keer dat het Drents Museum meedeed voor de prijzen. Iran – Bakermat van de beschaving trok vorig jaar 115.000 bezoekers. De vormgeving was net als bij The Great Liao van de hand van Perspekt Studio’s in Haarlem.

Expositie in Teheran verlengd

De tegenexpositie met driehonderd objecten uit het Drents Museum in het National Museum of Iran is inmiddels wegens succes verlengd tot eind augustus. Sinds begin oktober zijn in Teheran archeologische objecten, art nouveau en art deco, en hedendaagse kunst uit de collectie van het Drents Museum te zien.

menu