Drentse Enzo Knol en Groningse Kalvijn gaan de YouTube-strijd met elkaar aan

Oud-Groninger Kalvijn en oud-Assenaar Enzo Knol zijn beiden 'n flink aantal keren genomineerd voor de VEED Awards 2019, een jaarlijkse prijs voor Nederlandse YouTubers.

De twee dingen allebei mee naar de titels Beste YouTube Kanaal en Beste Mannelijke YouTuber. Knol maakt bovendien kans uitgeroepen te worden tot Beste Vlogger en Beste Twitcher (op de livestreaming-website Twitch).

Kalvijn, oftewel de in Meedhuizen geboren Kelvin Boerma, dingt ook nog mee in de categorieën Beste YouTube Video, Beste Comedy YouTuber, Beste Muziek YouTuber en Beste Instagrammer. Kalvijn werd al eerder bekroond in de categorieën Beste Mannelijke YouTuber en Beste YouTube Video.

Enzo Knol woont tegenwoordig in Zeist, Kalvijn in Amsterdam. Beiden zijn bijzonder fanatiek op YouTube. Zie hier en hier.

Terug naar je eige land

De documentaire Terug naar je eige land maakt eveneens kans op de titel Beste YouTube Video. In deze documentaire volgt Tim Hofman vijf van de vierhonderd kinderen van vluchtelingen die in Nederland in aanmerking komen voor een kinderpardon. De destijds 8-jarige Nemr uit Emmen was een van hen.

Uitreiking

De VEED Awards worden uitgereikt op 23 maart. Van te voren kan er op de YouTubers worden gestemd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.