Drie Drentse kunstenaars slaan vleugels uit naar Leipzig, Murcia en Rotterdam dankzij talentontwikkelingsproject van CBK Emmen en K&C

Werk van Esther Schlebos. Eigen foto

Loes Heebink uit Kolderveen, Esther Schlebos uit Buinerveen en Gejan Stol uit Assen gaan in het kader van het talentontwikkelingsproject Push/Pull/Present de komende maanden aan de slag in achtereenvolgens Leipzig, Rotterdam en het Spaanse Murcia.

Het internationale programma van Centrum Beeldende Kunst Emmen en Stichting Kunst & Cultuur gaat in december van start. Heebink reist vervolgens als eerste kunstenaar naar Leipzig International Art (LIA) in Duitsland. In januari vertrekt Stol naar Het Wilde Weten in Rotterdam en als laatste verblijft Schlebos in februari in AADK in Murcia, Spanje.

Zij brengen een maand door in een gastatelier in een stedelijke omgeving en krijgen een vergoeding voor de reis- en verblijfskosten. Daarnaast verzorgt de organisatie in het gastland een coachingstraject. Hierdoor krijgen de Drentse kunstenaars de mogelijkheid om hun netwerk uit te breiden en nieuwe markten te verkennen.

Volgend jaar is het resultaat te zien bij CBK Emmen

De kunstenaars worden tijdens het programma gestimuleerd nieuw werk te maken. De resultaten van de werkperiodes zijn van 27 maart tot en met 16 mei 2021 te zien bij CBK Emmen. Het programma moedigt de kunstenaars aan hun beroepspraktijk verder te ontwikkelen en biedt de deelnemers de mogelijkheid om inhoudelijk meer verdieping te vinden.

Met het talentontwikkelingsprogramma Push/Pull/Present willen CBK Emmen en Stichting Kunst & Cultuur (K&C) een nieuwe impuls geven aan het Drentse kunstklimaat.

Nieuws

Meest gelezen

menu