Drie vrouwen dingen mee naar Drentse Talentprijs Cultuur

Nadua Kramer, Anne-Will Lufting en Willemijn Maandag zijn genomineerd voor de Drentse Talentprijs Cultuur.

De drie genomineerden zijn geselecteerd uit een lijst met 52 kandidaten die zijn voorgedragen door organisaties en inwoners van Drenthe. Een jury onder voorzitterschap van burgemeester Marco Out wijst de winnaar aan.

Nadua Kramer heeft echt wat te melden

Nadua Kramer is een zangeres uit Assen. Vorige maand speelde ze als deelnemer aan het talenttraject Hit the North op Eurosonic.

Onze recensent schreef toen onder meer: ,,Nadua is geen doorsnee singer-songwritermeisje met gitaar, waarvan er al zoveel rondlopen. Ze heeft echt wat te melden en haar knappe liedjes ontstijgen met gemak de middelmaat.”

Anne-Will Lufting: tussen sculptuur en schilderij

Anne-Will Lufting uit Nieuw-Amsterdam studeerde in 2017 af aan Academie Minerva in Groningen. Ze werkt met leer, kunstleer of bisonyl dat ze op verschillende manieren buigt en verft.

Haar kunstwerken vertonen zowel kenmerken van een sculptuur als van een schilderij.

Willemijn Maandag stond in meerdere musicals

De in Sleen geboren actrice Willemijn Maandag voltooide de opleiding musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en werd daarna aangenomen als understudy van diverse rollen in de musical A Chorus Line.

Afgelopen jaar was zij te zien als de understudy van Eliza Doolittle in de musicalklassieker My Fair Lady en Mistress en Evita in de musical Evita.

2500 euro

De genomineerden maken kans op 2500 euro en een beeld van kunstenaar Els Mondt. Op 8 april wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in Muziekcentrum Westerveld in Dieverbrug.

Dan wordt ook bekend wie de winnaar is van de Drentse Anjer Prijs van het Prins Bernard Cultuurfonds Drenthe. Die prijs is bedoeld voor groepen die het belang en de kracht van samenwerking in de culturele sector benadrukken.

De prijsuitreiking wordt ondersteund door Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.