Een van de profiteurs van ons huisarrest is ongetwijfeld Netflix. Dat zal de laatste weken flink wat zieltjes hebben gewonnen. Onze ziel was allang verkocht. Daar hadden we corona niet voor nodig.

Tussen alle thrillerreeksen duiken soms adembenemende documentaires op. Wild Wild Country over de creepy Baghwan-kliek die een eigen stad bouwde te midden van verbouwereerde gereformeerden in Oregon was er zo eentje. Blijvende aanrader voor wie ervan houdt om al zijn/haar vooroordelen bevestigd te krijgen. Inclusief een vleug misdaad.

Een krankzinnige wereld

Dat het nog veel gekker kan bewijst de net op de streamingdienst verschenen, zevendelige docu-serie Tiger King . Maker Eric Goode ontmantelt in vijf jaar opnametijd een wereld vol weirdo’s op en rond pretparken in de VS die draaien op wilde beesten. In dat land leven meer tijgers gekooid dan elders in de wereld vrij rondlopen.

Voornaamste stripfiguur in deze buisbinder - je wilt echt niet stoppen met kijken - is een heerschap genaamd Joe Exotic. In de farm van deze criminele mafketel gaan miljoenen om. Fijn, die onbenullige klanten die tegen betaling met een klein tijgertje op de foto willen. En daarnaast de handel natuurlijk.

Wat is er gebeurd met de man van de weldoener?

Zijn grote vijand is Carole Baskin. Zij verzet tegen dit type exoten - we zien er meer langskomen in zijn genre, zoals de olifant rijdende Doc Antle en zijn harem - maar ze bezit intussen zelf ook een park vol. Voor de opvang. Ja ja. (Uiterlijk lijkt ze niet op Lenie). Mysterie: is haar verdwenen echtgenoot Doc - een miljonair - wellicht in onderdelen aan de beesten gevoerd?

Al in aflevering 1 zien we hoe Joe door hun uitdijende conflict in 2019 voor jaren in de lik belandt. Ik ben gelukkig pas op de helft.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur