Er zijn nog geen uitverkochte voorstellingen op Noorderzon

De eerste paar dagen online kaartverkoop heeft Noorderzon Performing Arts Festival Groningen nog geen uitverkochte voorstellingen opgeleverd.

Maandag 23 juli startte online de voorverkoop van kaarten voor het volledige programma. Eind juni gingen kaarten voor het hoofdprogramma al in de verkoop.

Heel tevreden

,,We zijn heel tevreden”, zegt Milou de Boer namens het cultuurfestival. ,,Het is altijd wat lastig in te schatten hoe het ervoor staat vergeleken met andere jaren, omdat we het zelf elk jaar anders doen. Het is wel zo dat afgelopen week ietsje minder kaarten online zijn verkocht, maar dat vind ik niet zo gek gezien het warme weer.”

De Boer constateert dat tot nu toe vooral Glitch van de Zweed John Wellton (,,een beetje circusachtig maar dan anders”) en de voorstelling van het Zweedse Fauna (een combinatie van circus, dans en theater) in trek zijn. Ook de openingsvoorstelling Inoah van het Braziliaanse gezelschap Bruno Beltrão & Grupo de Rua (,,hiphop en dans”) is populair.

Vanaf woensdag voorverkoop in Vrijdag

Wat verder opvalt is de grote belangstelling voor de stadswandeling die Platform Gras onder de naam Urban tour stadsverkenners organiseert.

Vanaf woensdag kunnen ook kaarten worden gekocht in Vrijdag Theater aan de Noorderbuitensingel in Groningen. Het internationale podiumkunstenfestival Noorderzon vindt dit jaar plaats van 23 augustus tot en met 2 september in het Noorderplantsoen en de binnenstad van Groningen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.