Expositie 'Unzipped' over The Rolling Stones met een maand verlengd

Kostuums die de Rolling Stones in de jaren zestig en zeventig gedragen hebben. Mick Jagger heeft ze bijna allemaal bewaard. Foto ANP Siese Veenstra

Unzipped - The Rolling Stones, de grote expositie rond de Britse popgroep in het Groninger Museum, wordt met een maand verlengd, tot 28 maart.

Dat heeft alles te maken met de langdurige sluiting van het museum door corona, terwijl eerder ook minder bezoekers welkom waren door het virus. Andreas Blühm 'verklapte' dinsdagmiddag de verlenging tijdens het Popgala Noord in Vera, Groningen.

Muzikale tentoonstelling rond Hipgnosis

Op dit gala, georganiseerd door Eurosonic Noorderslag en Dagblad van het Noorden, ontving hij een Lifetime Achievement Award, met dank aan de exposities over David Bowie en nu de Stones, die hij initieerde.

Blühm kondigde daar nog een 'muzikale' tentoonstelling in het museum aan: eentje rond platenhoezen. Die wordt gehouden rond de volgende editie van Eurosonic Noorderslag , in januari 2022. Centraal staat het werk van ontwerpgroep Hipgnosis, die beroemd geworden hoezen van onder meer Pink Floyd, Led Zeppelin, Genesis en 10CC ontwierp.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
Coronavirus
esns