Extra voorstellingen Het Pauperparadijs gedwarsboomd

Twintigduizend mensen staan op de wachtlijst voor het uitverkochte 'Het Pauperparadijs'. En dat blijven ze: er komen geen extra voorstellingen in Veenhuizen. Een bezwaarmaker uit het dorp heeft de productie de deur gewezen.

Het gaat om een van de dorpsbewoners die eerder de voorstelling in zijn geheel uit Veenhuizen wilden weren. Met hem en andere bezwaarmakers werd een compromis bereikt: minder speelbeurten.

Nu HetPauperparadijs een enorm succes is gebleken, met 40.000 verkochte kaarten en die uitpuilende wachtlijst, waagden de makers een nieuwe poging. Niet dat ze langer wilden doorgaan dan de vergunningperiode - die loopt tot 7 augustus - maar ze hoopten enkele ‘lege’ dinsdagen of woensdagen tot die datum te kunnen benutten. De acteurs en muzikanten waren beschikbaar.

Onwrikbaar

Twee van de drie oorspronkelijke bezwaarmakers erkennen dat de overlast hen is meegevallen en dat de Stichting het Pauperparadijs een betrouwbare gesprekspartner is geweest. Maar het standpunt van de laatste dwarsligger bleef onwrikbaar. Regisseur Tom de Ket is teleurgesteld. ,,Zo’n wachtlijst heb ik nog nooit in mijn carrière meegemaakt. Je kunt daaruit opmaken dat er een groot publiek belang met onze voorstelling gepaard gaat. Helaas kan zoiets door een enkeling worden gedwarsboomd.’’

Ook producent Wolter Lommerde vindt het jammer dat er geen extra voorstellingen komen: ,,We hebben permanent geluidsmetingen verricht. Daaruit bleek dat we altijd keurig binnen de grenzen zijn gebleven. Ook de verkeersafwikkeling verloopt prima. Maar goed, we hebben een regeling getroffen en daaraan hebben we ons te houden. We hebben onze pogingen inmiddels dan ook gestaakt.’’

Amsterdam

De Ket is nog wel in gesprek over een extra reeks voorstellingen, volgend jaar. Die kan alsnog in Veenhuizen plaats hebben maar ook verhuizen naar Amsterdam, de stad van waaruit veel ‘paupers’ in de 19de eeuw naar Drenthe en Overijssel werden gedirigeerd.

De première van de succesvolle theatervoorstelling zag er zo uit:

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.