Film ‘Anders’ van Reinout Hellenthal wint ook in Dublin

En wéér is Anders in de prijzen gevallen. De film van regisseur Reinout Hellenthal uit Assen werd op het GAZE International LGBT film Festival in Dublin uitgeroepen tot beste internationale korte film.

LGBT staat voor Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender. De film gaat over een jongen (gespeeld door Maas Bronkhuyzen) die worstelt met zijn identiteit. Anders won op festival al elf internationale prijzen.

Oscar

De film is ook geselecteerd voor het Oscar-gekwalificeerde Edmonton International Film Festival in Canada, waarvan de winnaar meedingt naar een plek op de shortlist van de Oscars. Anders, geschreven door scenarioschrijver Paul Bontenbal, onderstreept het belang van sociale acceptatie van LHBT’ers wereldwijd. De film werd al geselecteerd voor ruim vijfenveertig festivals in, naast Canada, de VS, Peru, Duitsland, Zwitserland, Litouwen, Israël, India, China en de Filipijnen.

Mexico

De film toert nu twee weken door Mexico, waar de publieke omroep van dat land hem in het komende najaar uitzendt. Anders won onder meer ook prijzen op het Internationaal Filmfestival in Assen en op de Roze Filmdagen in Amsterdam.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.