'Geef een toegift': Weinig geld en toch naar Noorderzon

Wat kan een mens genieten van een mooie voorstelling. Even aandacht voor iets anders dan alledaagse zorgen. En wat jammer dat niet iedereen zich dat plezier kan permitteren.

Op 23 augustus begint Noorderzon. Dan strijkt de Noordnederlandse elite weer neer op de houten bankjes in de theatertenten om te genieten van toneel, dans, cabaret, poëzie en muziek.

Houten bankje of niet, een entreekaartje voor een voorstelling kost al gauw 20 euro. Dat kan menig Stadjer zich niet permitteren. Terwijl juist mensen die elke dag worstelen om rond te komen het wel kunnen gebruiken om een paar uur zonder zorgen te zijn in de droomwereld van het theater of te lachen om een cabaretier.

Quiet Groningen

Daarom sluit Noorderzon zich dit jaar aan bij de actie ‘Geef een Toegift’. Iedereen die dat wil kan voor 10 euro een kaartje kopen voor iemand die geen entreekaart kan betalen. Noorderzon houdt bij elke voorstelling een aantal stoelen vrij voor deze Toegiften. De organisatie Quiet Groningen zorgt ervoor dat het kaartje terecht komt bij iemand die graag naar een voorstelling zou gaan, maar dat niet kan betalen.

De actie is een initiatief van de Verenigde Podiumkunstenfestivals, waarbij meer dan veertig landelijke festivals zijn aangesloten.

Noorderzon werkt bij deze actie samen met de Groningse Quiet-community, een organisatie die opkomt voor de ‘stille armen’ in Groningen. Quiet probeert met acties en sponsors extraatjes los te peuteren voor mensen die van een minimum inkomen of minder moeten rondkomen.

Toegiften zijn te koop op www.noorderzon.nl.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.