Groninger Museum brengt The Rolling Stones – Unzipped naar de huiskamer. Online rondleiding op vrijdagavond

Foto: Eigen foto

Directeur Andreas Blühm van het Groninger Museum geeft vrijdagavond een online rondleiding door de tentoonstelling ‘The Rolling Stones – Unzipped’.

Deze expositie toont ruim 400 originele objecten uit de verzameling van de legendarische rockband The Rolling Stones. Niet alleen instrumenten en stage designs, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen.

Online rondleiding

Na een spectaculaire opening in november, door niemand minder dan Stones-frontman Mick Jagger, moest het Groninger Museum zijn deuren al snel sluiten. Daarom brengt Blühm de tentoonstelling vrijdagavond via een online rondleiding naar de huiskamer.

‘Het is ontzettend jammer dat de tentoonstelling nu niet te bezoeken is, maar we hopen iedereen hiermee toch een leuke avond te bezorgen’, licht Blühm toe. ‘Ik neem de bezoekers even mee de tentoonstelling in en toon mijn persoonlijke highlights.’

De online rondleiding wordt mede mogelijk gemaakt door de Bankgiro Loterij. De online rondleiding, die om 19.30 uur begint, is gratis te volgen via www.bankgiroloterij.nl/upzipped , op Facebook en op YouTube .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu