Guy Weizman volgt Ola Mafaalani op bij NNT

Guy Weizman wordt na het komende seizoen algemeen en artistiek directeur van het Noord Nederlands Toneel. Hij volgt de vertrekkende Ola Mafaalani (foto) op.

De choreograaf Weizman (1973) krijgt ondersteuning van een artistiek leider toneel: de Vlaamse Julie Van den Berghe (1981). Weizman is samen met zijn partner Roni Haver in Groningen ook artistiek leider van het succesvolle dansgezelschap Club Guy & Roni. Dat blijft hij. De ‘Club' fuseert niet met het NNT. Er is onderzoek gedaan naar die mogelijkheid, maar dit zou direct negatieve gevolgen hebben voor de subsidiëring.

Ervaring

Weizman werkt al jaren intensief samen met het NNT. Hij regisseerde zelfs de laatste grote theatervoorstelling van het gezelschap, De Twaalf Gezworenen. De Vlaamse Julie Van den Berghe (1981) was de laatste jaren huisregisseur van het gerenommeerde gezelschap NTGent. Ze maakte in 2011 de voorstelling Salomé bij het NNT, waarmee ze succes had in Groningen en op Oerol.

Mafaalani heeft bedankt voor een derde kunstenplanperiode. Na acht jaar wil ze nieuwe uitdagingen aan. De raad van toezicht roemt de artistieke richting die ze met het NNT is ingeslagen. Weizman en Van den Berghe krijgen de opdracht die koers, met een sterke maatschappelijke functie in Groningen en erbuiten, verder uit te bouwen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.