Harry Muskee is terug in De Kolk

Harry Muskee is terug in De Kolk. Dat wil zeggen: als afbeelding. Sinds donderdag hangt een foto van de blueszanger aan de muur van de foyer van theater De Nieuwe Kolk in Assen.

De onthulling, onder toeziend oog van fotograaf Rudy Leukfeldt maakte deel uit van de presentatie van een eenmalig tijdschrift waarin herinneringen worden opgehaald aan de in 2011 overleden Muskee.

Muskee

Initiatiefnemer van het tijdschrift is Jannie Boerema, nu in Drenthe bekend als schrijfster, maar in de jaren zestig werkzaam als secretaresse in theater De Kolk. Toenmalig directeur Rommert Boonstra besloot destijds dat het goed zou zijn als ook de jeugd in Assen met podiumkunsten in aanraking werd gebracht. Een optreden van Muskee en zijn Cuby + Blizzards maakte deel uit van dat plan.

Boonstra kreeg uit handen van Boerema het eerste exemplaar van Memories In Muskee's Magazine, een uitgave waaraan onder anderen Bert Naarding, Marga Kool, Marcel Möring, Dirk Mulder, Harry Tupan, Suze Sanders en Anne Doornbos, Erik Harteveld en Boudewijn de Groot bijdragen heben geleverd. Muskee zou komende zondag 77 jaar zijn geworden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.