Het Pauperparadijs, dat gespeeld zou worden in het gevangenismuseum Veenhuizen, is opnieuw verplaatst: naar de zomer van 2022

Foto: Message from Mars.

De voorstellingen van Het Pauperparadijs , die van 1 juni tot en met 8 augustus op de binnenplaats van het Gevangenismuseum in Veenhuizen gespeeld zouden worden zijn verplaatst naar de zomer van 2022.

Dat laat producent Wolter Lommerde van de voorstelling woensdag weten.

,,We hebben tot het laatste moment gewacht op beter nieuws. De acteurs en de medewerkers willen niets liever dan de voorstelling weer spelen. Juist omdat Het Pauperparadijs in eerste instantie kon doorgaan dankzij de het groot aantal mensen dat al een ticket had gekocht voordat we wisten of de voorstelling überhaupt kon worden gespeeld. Ook de mensen die hun kaarten hebben behouden, na het cancelen van vorig jaar, motiveerden ons om deze zomer alles op alles te zetten. Maar helaas zijn de omstandigheden nog te onzeker en inmiddels wordt het te kort dag om de productie te realiseren.”

Bezoekers hoeven zelf niets te doen, zegt Lommerde. Alle kaartkopers krijgen komende week per mail bericht van de Nationale Theaterkassa. Stoel- en rijnummer blijven hetzelfde, ruilen van data is altijd mogelijk.

Het Pauperparadijs

Het zou de derde keer zijn dat het openluchtspektakel in het Gevangenismuseum in Veenhuizen te zien zou zijn. In 2016 en 2017 speelde de voorstelling, naar het gelijknamige boek van Suzanna Jansen, ook op die locatie en trok toen ruim 90.000 bezoekers.

In 2018 verhuisde Het Pauperparadijs naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Op veler verzoek brengt de producent het openluchtspektakel nog een keer terug naar Drenthe, maar nu vanwege het coronavirus twee jaar later dan gepland.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur