Internationale kunstbiënnale Drenthe

Drenthe krijgt volgend jaar een internationale kunstbiënnale. Dat heeft cultuurgedeputeerde Ard van der Tuuk (foto) aangekondigd.

Drenthe krijgt volgend jaar een internationale kunstbiënnale. Dat heeft cultuurgedeputeerde Ard van der Tuuk (foto) aangekondigd.

Tijdens de manifestatie presenteren in de zomer van 2016 zo'n veertig kunstenaars uit binnen- en buitenland werk op uiteenlopende locaties, zoals in en rond het Drents Museum, museum De Buitenplaats, het stroomdal van de Drentsche Aa richting Assen, op landgoederen in de gemeente Tynaarlo en de voormalige Rijksluchtvaartschool in Eelde.

IntoNature#1 wordt gedragen door alle grote beeldende kunstinstellingen in Drenthe. De organisatie hoopt op 25.000 betalende bezoekers die meerdere dagen exposities bezoeken en routes volgen. ,,Dit zorgt voor de reuring en dynamiek die bij Drenthe hoort”, zegt Van der Tuuk.

Voorzitter Bert van der Haar van de organiserende stichting trekt een vergelijking met de Drentse start van de Vuelta. ,,Op het moment dat je iets wilt, moet je er echt voor gaan.” Bedoeling is dat de manifestatie in 2018 wordt herhaald, mogelijk elders in Drenthe.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.