Manifestatie Into Nature wil 31 juli van start: Bargerveen is groot genoeg om veilig kunst te kijken

Het Bargerveen. Foto DvhN

De opening van de beeldende kunstmanifestatie Into Nature in het Bargerveen bij Emmen staat gepland voor 31 juli.

Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt. De opzet van de manifestatie zal in grote lijnen gelijk zijn zoals gepland, zegt zakelijk leider Luisa Redenbacher. ,,Alle kunstenaars hebben hun bijdragen voor hoofdprogramma opnieuw toegezegd. Alleen het randprogramma wordt iets kleiner.”

Aanvankelijk stond Into Nature gepland voor het voorjaar van 2020. Het uitblijven van een evenementenvergunning vanwege de coronacrisis leidde tot uitstel van de kunstmanifestatie waar kunstenaars als Roger Hiorns, Marguerite Humeau en Otobong Nkanga bijdragen aan leveren.

Film als ode aan de verdwenen vlindertuin in dierenpark Emmen

Sommige werken zijn vergevorderd. Zo heeft de Italiaanse kunstenaar Giorgio Andreotta Calò eind vorig jaar in de voormalige dierentuin in Emmen opnamen gemaakt voor een film met vlinders die tevens bedoeld is als ode aan de vlindertuin die dit voorjaar wordt gesloopt.

Redenbacher gaat er vanuit dat de derde editie, die tot en met 24 oktober duurt, zo kan worden opgezet dat bezoekers zonder gevaar op besmettingen kunst kunnen kijken in het Bargerveen en in het Rensenpark in Emmen. Daartoe wordt gezorgd voor extra ruimte voor publiek, verbeterde routes en langere openingstijden.

Succes van de derde editie cruciaal voor kans op vervolg

Het beoogde aantal bezoekers staat wederom op 20.000. De organisatoren verwachten publiek uit Nederland, Duitsland en België. Redenbacher denkt dat de behoefte aan Into Nature groot is. ,,Je ziet dat mensen graag naar buiten gaan en de natuur opzoeken. Voordeel van het Bargerveen is dat je er heel goed afstand kunt houden.”

De derde editie wordt een cruciale editie omdat de provincie Drenthe, tevens grootste subsidiegever, na 2021 besluit of Into Nature herhaling mag. ,,Die intentie is er wel, er is geld gereserveerd”, weet Redenbacher. De manifestatie werd eerder gehouden rond Assen en Eelde (2016) en rond Frederiksoord (2018).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu