Into Nature wil in 2018 op herhaling

Into Nature wil in 2018 op herhaling. De beeldende kunstmanifestatie verwacht daarbij te kunnen samenwerken met Leeuwarden als culturele hoofdstad van Europa.

Tevredenheid

Dat heeft Gerrit Kamstra van de provincie Drenthe laten weten. Vooruitlopend op een evaluatie met de projectleiding en een finaal besluit door Gedeputeerde Staten over de financiering is volgens Kamstra de tevredenheid over Into Nature zo groot dat een tweede editie in de lijn der verwachting ligt.

Waar het vervolg moet plaatsvinden is nog niet bepaald. Afgelopen zomer speelde de kunstmanifestatie met werk van 35 kunstenaars zich af op 17 locaties in de gemeenten Assen, Aa en Hunze en Tynaarlo. Voor 2018 worden, ook vanwege de ligging ten opzichte van Friesland, gekeken naar mogelijkheden in de gemeente Westerveld.

De eerste editie van Into Nature trok 12.500 bezoekers, de helft minder dan gehoopt. Kamstra ziet dat niet als problematisch: ,,Je kunt bij zo’n eerste keer niet precies weten wat je mag verwachten. Er staat tegenover de kritieken heel goed waren en dat allerlei relaties zijn gelegd die het verdienen verder uitgebouwd te worden.”

Voldoende mogelijkheden

Ook projectleider Annemarie Resink ziet voldoende mogelijkheden voor een vervolg. ,,We zijn momenteel bezig met het inventariseren van ervaringen. Dat levert verschillende leermomenten op, vooral op het gebied van praktische zaken zoals inzet van vrijwilligers en de berouting”, aldus Resink.

Resink plaatst een relativerende kanttekening bij het lagere aantal bezoekers. ,,Nooit eerder kwamen zoveel mensen speciaal voor beeldende kunst naar Drenthe. Het is iets wat moet groeien. De zichtbaarheid was naar onze mening goed. Voor hotel Stairway to heaven van Aturo Atzu was veel belangstelling. De conibeer van Florentijn Hofman haalde zelfs het Jeugdjournaal. Wie Into Nature heeft gemist, heeft niet goed opgelet.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.