Isa Zwart genomineerd voor Drentse Talentprijs Cultuur

Willemien Dijkstra uit Sleen, Maurice Mulderij uit Hoogeveen en Isa Zwart uit Emmen zijn genomineerd voor de Drentse Talentprijs Cultuur.

Dat heeft stichting Kunst & Cultuur uit Assen bekendgemaakt. Dijkstra (24) speelt momenteel een rol in het ensemble van de bekroonde musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt. Zanger en pianist Mulderij (32) is onder meer maker van theaterliedjes en vertellingen in zijn theatercollege Love Coach.

Zwart (17) werd eerder dit jaar als zangeres en liedjesschrijver bekroond met de Aanmoedigings Cultuurprijs Emmen en won vorig jaar het Drents Liedtiesfestival met het nummer Mamme see. De winnaar van de talentprijs wordt 9 april bekendgemaakt in Assen.

Die dag worden tijdens een gala nog twee prijzen uitgereikt. Het gaat daarbij om de eerste Drentse Anjer Prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds, waarvoor kunstroute Grensloos Kunst Verkennen uit De Wijk, theatergezelschap Loods 13 uit Emmen en Danshuis Noord uit Zuidlaren zijn genomineerd.

Voorts wordt de tweejaarlijkse Cultuurprijs Drenthe uitgereikt aan een kunstenaar die met zijn of haar oeuvre een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het cultureel leven in de provincie Drenthe. In 2016 ging deze onderscheiding van de provincie Drenthe naar architect Cor Kalfsbeek uit Paterswolde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.