Jaap Robben, Sabine van den Berg en Nick ter Wal in De Literaire Hemel

Jaap Robben, Sabine van den Berg en Nick ter Wal maken vrijdag hun opwachting in De Literaire Hemel, het literaire podium in café De Amer in Amen. De Literaire Hemel wordt mede mogelijk gemaakt door Dagblad van het Noorden.

Jaap Robben kreeg voor zijn eerste roman Birk drie prijzen. Zomervacht is een waardige opvolger en oogst ook veel lof. Hoofdpersoon is de 13-jarige Brian, die met zijn vader op een afgelegen terrein in een caravan woont en de zorg krijgt voor zijn verstandelijk en fysiek beperkte broer.

Romanschrijfster Sabine van den Berg uit Haren debuteert als deze maand dichter. De gedichten in Nestvlinders vertellen het verhaal van een ingrijpende tienertijd, maar meer nog zijn het een ode aan een onvoorwaardelijke vriendschap.

Voetnoot in biografieën van anderen

Ferdinand Langen (1918-2016), geboren in Westernieland (Gr) was een veelverkochte schrijver die reclameman werd en eindigde als voetnoot in biografieën van anderen. Specialist literair erfgoed Nick ter Wal kende Langen persoonlijk en typte op de geërfde schrijfmachine zijn levensverhaal.

De muziek wordt verzorgd door het Weimar Trio. Interviewers zijn Joep van Ruiten en Annette Timmer weer drie schrijvers in De Literaire Hemel. Aanvang is 20.30 uur. Toegang: 15 euro. Reserveren via reservering@literairehemel.nl

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.