Jhonie van Boeijen uit Groningen wint George Verbergstipendium. Ze gebruikt deze beurs van 10.000 euro voor een roadtrip door grensregio Zweden en Noorwegen

Voorbeelden van het werk van Jhonie van Boeijen. Foto: Instagram Jhonie van Boeijen

Jhonie van Boeijen uit Groningen heeft het George Verbergstipendium 2020 gewonnen. Cultuurwethouder Paul de Rook van Groningen heeft dit donderdag bekendgemaakt in een digitale bijeenkomst van Academie Minerva.

Het stipendium - een toelage van 10.000 euro - stelt haar in staat maximaal één jaar in het noorden en/ of oosten van Europa (Scandinavië, Duitsland, Polen, Baltische Staten) te verblijven om zich daar verder te ontwikkelen.

Invloed coronavirus op consumentengedrag

Zeventien kunstenaars dienden een voorstel in. De jury nodigde vier van hen uit om hun voorstel te presenteren. Het voorstel van Jhonie van Boeijen kon op de meeste waardering rekenen. De jury is er van overtuigd dat het stipendium een bijzondere bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van haar kunstenaarschap.

Van Boeijen gaat de beurs gebruiken voor een onderzoek naar de invloed van het coronavirus op het consumentengedrag in de grensregio van Zweden en Noorwegen. Ze gaat dit tijdens een roadtrip in kaart brengen.

In haar eindpresentatie toont ze een serie schilderijen, gaat ze supermarkten nabouwen en maakt ze een reisverslag van haar roadtrip.

Aanmoedigingsprijs voor Dora Bouman

Dora Bouman kreeg een aanmoedigingsprijs van 1000 euro. Zij zet diverse media - film, foto’s en schilderijen - in om het leven en het werken van de duurzame biologische landbouw in Scandinavië in beeld brengen. Dit project is een vervolg op haar afstudeerproject Alles hangt met elkaar samen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu