Johan Derksen krijgt radioshow bij RTV Drenthe

Johan Derksen (1949) krijgt er een bezigheid bij. Met ingang van september gaat hij op werkdagen een radioprogramma presenteren voor RTV Drenthe.

Dat heeft de regionale omroep bekendgemaakt. In Muziek voor Volwassenen wil Derksen vooral blues, soul, country en Americana laten horen, muziekgenres die zijn platencollectie domineren.

Derksen maakt voor RTV Rijnmond een programma met dezelfde naam. Daarmee richt hij zich op ‘de groeiende groep oudere jongeren’. ,,Ik probeer de luisteraars kennis te laten maken met muziek die ze doorgaans nooit op de radio horen of muziek die nostalgische gevoelens oproept.”

RTV Drenthe heeft overigens al twintig jaar een programma met een vergelijkbare programmering op zondagavond: Harry’s Blues van Albert Haar.

Het nieuwe programma past bij de andere muziekactiviteiten van Derksen, zoals zijn bemoeienis het Holland International Blues Festival in Grollo en de theatertour Pioniers van de Nederpop. De eerste uitzending van Muziek voor Volwassenen is 5 september tussen 18.00 en 19.00 uur.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.