Jury maakt nominaties DvhN Streektaalprijs bekend

De jury van de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs heeft een eerste schifting gemaakt. De Drenten gaan bij de genomineerden aan kop.

De categorie proza en poëzie is een volledig Drentse aangelegenheid. In willekeurige volgorde zijn Jannie Boerema (Leeive Lieve Eva), Rouke Broersma (Drentse letteren) en Leny Hamminga (Lena) genomineerd.

Voor cd/dvd zijn, opnieuw in willekeurige volgorde, theatergroep Waark (Menalda vetes), Harm en Roelof (Daor stiet je fiets) en Krzysztof Groen (Noar de volgende ronde) op de korte lijst geplaatst. Waark en Groen vertegenwoordigen het Groningse aandeel.

1001 euro en eeuwige roem

De jury bestaat uit Eric van Oosterhout, burgemeester van Emmen, Jannie Kuipers (bibliotheek Emmen), Geesjen Doddema-Heidema (redactie Toal en Taiken), Ingeborg Nienhuis, publiciste in het Gronings en voormalig streektaalfunctionaris en schrijver/dichter Tonko Ufkes.

Met de jaarlijkse streektaalprijs, 1001 euro en eeuwige roem, wil Dagblad van het Noorden culturele uitingen in de streektaal stimuleren en belonen. Voor het eerst kent de DvhN-streektaalprijs een publieksprijs. Binnenkort kun je op dvhn.nl/streektaalprijs flimpjes van de genomineerden bekijken en stemmen op jouw favoriet.

De dertiende Dagblad van het Noorden streektaalprijs wordt zondagmiddag 15 april uitgereikt in theater vanBeresteyn in Veendam. Aanvang 14.00 uur.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.