Kak versus volks deel twee

Regisseur Jack Nieborg wilde een theaterfeuilleton in Groningen dat langer dan een jaar meeging. De comedy Uut de Hoogte in het Der Aa-theater werd een daverend succes, met duizen- den bezoekers.Vanaf eind januari wordt daar het vervolg gespeeld. Door een nieuwe cast, in andere gezinnen, maar met behoud van oude bekenden. Ja, ook de tierende Buurman Bolhuis.

De jenever komt pas na het gesprek op tafel. Eerst moeten schrijvers Jan Veldman en Frank den Hollander op de plek van onze afspraak, café Wolthoorn & Co in Groningen, bij alle voorpret nog broodjenuchter vertellen over Uut de Hoogte. Ze zijn volop bezig met seizoen 2. En comedy is een serieuze zaak. Jack Nieborg, bedenker en regisseur van het theaterfeuilleton, houdt het sowieso bij bronwater. Hij werkt aan vier producties tegelijk. Hij kan dat. ,,Pas als Buurman Bolhuis uit Uut de Hoogte opduikt in het Shakespearetheater in Diever, heb ik iets fout gedaan.’’

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.