Klaas Dijkstra Academieprijs voor Mylan Hoezen

De in Stadskanaal geboren Mylan Hoezen heeft zondag de Klaas Dijkstra Academieprijs gekregen voor het werk waarmee hij is afgestudeerd aan Academie Minerva in Groningen.

De 24-jarige Hoezen, student autonome beeldende kunst, maakte een performance waarbij toeschouwers instructies verstrekken aan performers die meditatieoefeningen uitvoeren en vervolgens de toeschouwer in een staat van zijn kunnen brengen.

De toekenning van de prijs (2500 euro) maakt deel uit van een reeks uitreikingen tijdens de opening van de tentoonstelling die dit jaar Perspectives heet. Zo ontving Pim Kraan, afgestudeerd aan de afdeling vormgeving met a;s specialisatie scenografie, de Academie Minervaprijs voor Vormgeving. Het Reisma van den Burg stipendium werd uitgereikt aan Eva Velema, alumnus autonome beeldende kunst.

Het Van den Burg Stipendium (10.000 euro) werd voor het eerst uitgereikt. De nieuwe, tweejaarlijkse onderscheiding is vernoemd naar de Friese schilder Cor Reisma (1902-1962) en bedoeld om recent afgestudeerden uit alle disciplines een kans te bieden om hun werk door middel van een (inter)nationaal project verder te ontwikkelen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.