Licht uit, 'Spot' aan: Organisatie Oosterpoort en Stadsschouwburg krijgt nieuwe naam

De theater- en concertorganisatie achter De Oosterpoort en de Stadsschouwburg in Groningen krijgt een nieuwe naam. Vanaf 20 maart gaat de organisatie verder onder de naam Spot.

Nynke Stellingsma. Foto: Kees van de Veen

Sinds de fusie in 2002 ging het zakelijke en organisatorische deel van de twee zalen door het leven als OPSB, De Oosterpoort & de Stadsschouwburg Groningen.

Directeur Nynke Stellingsma zegt dat de oude naam geen recht meer doet aan de identiteit en de missie van de theater- en concertorganisatie.

Ook events buiten de twee zalen

,,De nieuwe naam sluit beter aan bij onze missie: artiest en publiek samen brengen in de hoop op een onvergetelijke beleving", schrijft Stellingsma.

De activiteiten worden al enige tijd niet meer uitsluitend in de De Oosterpoort en de Stadsschouwburg gehouden. Ook in de Lutherse Kerk, de USVA, de drafbaan, EM2 en de Martinikerk worden evenementen en concerten geprogrammeerd.

Namen Oosterpoort en de Stadsschouwburg blijven bestaan

 Overigens blijven De Oosterpoort en de Stadsschouwburg onder hun eigen naam door het leven gaan. Alleen de organisatie die er achter zit, opereert voortaan onder de naam Spot.

Er komt ook een nieuwe website: spotgroningen.nl.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.