Literaire Hemel trekt naar buiten met Anjet Daanje en Jaap Scholten

Schrijver Jaap Scholten. Foto Youtube

Normaliter vindt De Literaire Hemel binnen plaats, in café De Amer in Amen. Vanwege de coronacrisis trekt het literair café naar buiten.

Op het grasveld naast De Amer worden Anjet Daanje en Jaap Scholten zaterdag 13 juni geïnterviewd door Annette Timmer en Albert Haar.

Onder de noemer ‘De Literaire Hemel Buitengewoon’ komt Daanje vertellen over De herinnerde soldaat , haar uitbundig geprezen roman over een man die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn geheugen verliest. Vorige maand werd de roman van Daanje uitgeroepen tot Beste Groninger Boek.

Van Jaap Scholten verscheen onlangs de roman Suikerbastaard , over een boerenzoon die naar Abessinië vertrekt en contact met zijn familie in Twente laat verwateren waardoor hij te laat over het sterven van zijn vader hoort. Vaderschap speelt in het boek een belangrijke rol.

Dertig stoelen op anderhalve meter van elkaar

De kassa opent om 14.45 uur. Het programma begint 15.15 uur. Entree 15 euro inclusief een pauzedrankje. Er is plaats voor 30 bezoekers. Stoelen staan op 1,5 meter afstand van elkaar. Reserveren via reservering@literairehemel.nl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur