'Lul-Niet-Lollies' tegen gepraat bij concerten in Oosterpoort (+poll)

Na poppodium het Paard in Den Haag gaat ook De Oosterpoort in Groningen lollies uitdelen om gepraat tijdens concerten tegen te gaan.

De gratis zogeheten Lul-Niet-Lollies moeten bezoekers ‘een laagdrempelige mogelijkheid geven om hun kletsgrage buur op een sympathieke manier duidelijk te maken dat door hun luide geklets de concertbeleving voor de anderen minder wordt’.

Het geklets tijdens concerten zorgt volgens De Oosterpoort ‘in toenemende mate voor irritatie bij overige toeschouwers. ,,Soms komt het zelfs zover dat de artiest zelf om stilte moet vragen. De ouderwetse stilte-briefjes ophangen werkt niet afdoende. Mensen die voor de muziek komen, kunnen niet op hun gemak luisteren”, stelt Floor Oostra namens De Oosterpoort.

Er mag gepraat worden tijdens concerten, benadrukt Oostra. ,,Maar in sommige gevallen kan voortdurend geklets als hinderlijk worden ervaren. In de meeste gevallen zal een luide prater niet eens doorhebben dat hij of zij overlast geeft en is een kleine attendering voldoende.”

Niet in Stadsschouwburg

Het streven is er op gericht de eerste lollies uit te reiken tijdens het Americana-concert van Cordovas op 21 juni. De lik- en zuigsnoepjes worden niet uitgedeeld in de Stadsschouwburg van Groningen, het partnerpodium heeft veel minder last van pratend publiek.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.