Mail art-collage van Amerikaanse kunstenaar 24/7 te zien in raamgalerie in Groningen

'Trashcan Palimpsest 1-4' van Ted Träger.

In raamgalerie De Prachtvink in Groningen wordt de hele maand januari de mail art-collage ‘Trashcan Palimpsest 1-4’ van de Amerikaanse kunstenaar Ted Träger tentoongesteld.

Mail art bestaat sinds de jaren ‘60 als kunstvorm. Kunstenaars sturen elkaar van over de hele wereld vervreemdende en onbegrijpelijke post toe. Sinds 2010 is mail art bemoeilijkt door de enorm gestegen portoprijzen wereldwijd en de restricties die postdiensten stellen aan formaat en inhoud van post.

Trashcan Palimpsest 1-4

Trägers kunstwerk Trashcan Palimpsest 1-4 is een collage van vier postkaarten van ongeveer 15 bij 10 centimeter, die in november in vier postrondes naar De Prachtvink zijn gestuurd.

De kunstenaar wil met dit werk duidelijk maken dat in de huidige consumptietijd niets meer kostbaar is, bijna alles direct na productie afval is geworden.

Een palimpsest is namelijk een hergebruikt stuk perkament, een papierachtig materiaal dat in vroeger tijden werd gebruikt als schrijfmateriaal. Perkament was zo kostbaar dat het werd hergebruikt; daarvoor werd de inkt eraf geschraapt.

Ted Träger

Ted Träger (1985) is een mail art-kunstenaar uit Long Beach, California. Hij is sinds ongeveer 2015 actief in de internationale mail art-wereld. Hij publiceert niet alleen in bekende netwerken als Braincell en IUOMA, maar ook in het Groningse tijdschrift KLADBLOK.

24/7 te bezichtigen

De Prachtvink is een bij Winkelcentrum Vinkhuizen gevestigde raamgalerie, een expositieruimte die alleen van buiten (24/7) te bezichtigen is.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur