Mechanical Ecstasy , de theater- en festivalhit van dansgezelschap Club Guy & Roni, wordt vrijdagavond als ZOOM-evenement de huiskamers in gestuurd. Wie op tijd is met aanmelden, kan achter de laptop meedoen aan dit interactieve dancefeest.

,,Doe een masker op als je niet wilt worden herkend”, is de boodschap die bij de aankondiging is meegegeven. Er zal dankzij ZOOM een caleidoscopisch beeld van dansende deelnemers op de thuiscomputers te zien zijn, naast de voorstellingsbeelden van Club Guy & Roni, met Slagwerk Den Haag die de voorstelling maakten, op muziek van Jan-Bas Bollen en Thijs de Vlieger (Noisia).

Een mix van de Lowlands-registratie en de huiskamers

De voorstellingsbeelden komen uit de registratie van het succesvolle optreden op Lowlands, vorig jaar, en worden met die van de thuisdeelnemers gemixt door de MC, te weten Guy Weizman zelf, de artistieke baas van de Club in Groningen. Zo komt het tot de online-première van Mechanical Ecstasy . In de aankondiging zegt het gezelschap dat het initiatief is bedoeld voor ‘ iedereen die zich zorgen maakt, zijn energie kwijt moet of ontzettend behoefte heeft om samen te zijn een unieke escape uit de realiteit’.

En verder: ‘De toch al experimentele dansvoorstelling neemt hiermee een nog experimentelere wending. Trek je favoriete outfit aan, sluit de grootste Bluetooth-luidspreker aan die je kunt vinden, creëer een dansvloer(tje) in je huis, leg je favoriete drankje koud in en join the party!’

Eerste van een reeks online-initiatieven

Guy Weizman vertelde vorige week in het Dagblad van het Noorden hoe hij met het ensemble van zijn Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni volop bezig was met het bedenken en ontwikkelen van online-evenementen, onder de noemer FridayNITE. Mechanical Ecstasy daarvan het eerste resultaat. Dat begin om 20.30 uur. Ervoor en erna is er een optreden, een interview en een afterparty. Zie voor details en aanmelden het kaderstukje hieronder.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur