Massale rouw om dood David Bowie

In het Groninger Museum is een herdenkplek voor David Bowie ingericht. Foto: Matthijs Sorgdrager

De Britse zanger David Bowie is op 69-jarige leeftijd overleden. Hij bleek al een tijd aan kanker geleden te hebben.

Groningen is al weken in de ban van Bowie, dankzij de tentoonstelling over de zanger die nog tot 13 maart te zien is in het Groninger Museum.

Museumdirecteur Andreas Blühm reageert geschokt op het nieuws.

Bowie vierde vrijdag nog zijn 69ste verjaardag. Hij presenteerde toen zijn nieuwste studioalbum Blackstar.

In het Groninger Museum is een herdenkplek voor David Bowie ingericht. Fans van de overleden zanger kunnen er een berichtje achterlaten.

loading  

In december bracht Dagblad van het Noorden een bijlage uit gewijd aan Bowie. Lees hieronder de verhalen uit die bijlage terug:

Dat Bowie nog steeds enorm tot de verbeelding spreekt, blijkt wel uit de belangstelling voor de tentoonstelling David Bowie Is. Daar kwamen meteen na de opening drommen mensen op af. En fans van Bowie stonden vrijdag in de rij om zijn nieuwste album te bemachtigen.

De tentoonstelling in het Groninger Museum is ook vandaag gewoon te bezoeken . Voor het condoleanceregister dat daar klaarligt staat een rij.

Museumdirecteur Andreas Blühm is geschokt door het overlijden van Bowie. ,,We zijn twee jaar bezig geweest met de voorbereidingen van de expositie. Ik heb Bowie nooit ontmoet maar het voelt alsof een goede vriend is overleden." Ook Nederlandse muziekdeskundigen, -liefhebbers en dj's reageren verbijsterd .

In de Jozefkerk in Assen is gepast afscheid genomen van zowel David Bowie als het oude Van Dam-orgel. Organist Stef Tuinstra speelde vlak voor de ontmanteling van het orgel nog even Space Oddity als eerbetoon aan de zanger. Ook vanaf de Martinitoren klinkt Bowie. Daar wordt dinsdag de hele dag het nummer China Girl gespeeld.

De Groningse dichter Titia Lodewegen heeft op de Werkmanbrug bij het Groninger Museum een eerbetoon gebracht aan de maandagochtend overleden David Bowie.

Wij zijn benieuwd naar uw herinneringen aan David Bowie. Mail ze naar digitaal@ndcmediagroep.nl en wij maken er een verhaal van.

menu