Meindert Talma brengt ode aan Arjen Robben, zeven andere voetballers, twee trainers en één stadion

'Balsturig' heet het nieuwe album van schrijver/dichter/entertainer Meindert Talma uit Noordhorn. Het openingsnummer is een ode aan Arjen Robben en nu al te zien op youtube.

,,'Balsturig' komt op 17 januari uit'', zegt Talma. ,,En ja, dan moet je daar vast een beetje voor reclame voor gaan maken. Arjen Robben had dinsdag weer mooi gespeeld, dus toen dacht ik: Ik zet dat clipje van Robben vast online."

Talma: ,,Op het album staan acht liedjes over voetballers, twee over trainers en één over een stadion. Dat is de Langeleegte." De nummers zijn de afgelopen jaren geschreven voor 'semi-literaire voetbalavondjes', zoals Bier en Ballen en nu voor het eerst samengebracht op één album en in een bijbehorend boek.

Grote Meindert Talma Voetbalshow

'Balsturig' wordt vrijdag 25 januari in Vera in Groningen gepresenteerd tijdens de Grote Meindert Talma Voetbalshow. ,,Daarna maak ik een toertje met de show. In 2020 volgt een grote tour", zegt Talma. Tijdens zijn show zingt en vertelt hij niet alleen, hij heeft ook speciale gasten als Henk Spaan en Marcel van Roosmalen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.