Mirthe Dokter en Frederique van Domburg delen prijs op Puppet International

Mirthe Dokter (links) en Frederique van Domburg moesten een cheque delen. Rechts Commissaris van de koning Jetta Klijnsma die de prijzen uitreikte. Foto Robin Olinga

Mirthe Dokter en Frederique van Domburg hebben op de laatste dag van Puppet International de festivalprijs voor jonge makers gekregen.

Het is voor het eerst dat deze prijs werd uitgereikt op het oudste en grootste festival voor poppen- en objectentheater in Nederland, dat van 10 tot en met 14 oktober plaatsvond in Meppel.

Ook Elly Bakker onderscheiden

Tien jonge makers speelden tijdens het festival in tien zeecontainers . Een jury van vijf internationale programmeurs van collegafestivals koos niet één maar twee van hen uit voor de juryprijs: Dokter en Van Domburg delen de bijbehorende 2500 euro. De publiekprijs van 1000 euro ging naar het Catalaanse Puppæ / Marionetes Nomades Company.

Daarnaast ontving artistiek leider Elly Bakker van Puppet International een Speld van Verdienste van NVP-UNIMA, de Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel. Op Puppet International werden dit jaar meer dan 250 voorstellingen gegeven door 45 internationale gezelschappen.

menu