Natalie La Rose krijgt EBBA Award

Natalie La Rose krijgt in januari tijdens Eurosonic Noorderslag een EBBA Award 2017. De Nederlandse zangeres, die in Los Angeles woont, is de achtste winnaar die bekend is gemaakt.

De European Border Breakers Award (EBBA) is een Europese muziekprijs, bedoeld voor opkomende artiesten, die internationaal aan de weg timmeren.

La Rose belandde met haar debuutsingle Somebody in de hitlijsten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Denemarken, Duitsland, Zweden, Frankrijk en Nederland. Oorspronkelijk afkomstig uit Amsterdam, studeerde La Rose in 2008 af aan het Lucia Marthas Instituut voor Perfoming Arts. Ze speelde de rol van Taylor McKessie in de Nederlandse versie van High School Musical.

Eerder was al aangekondigd dat Alan Walker (Noorwegen), Jaakko Eino Kalevi (Finland), Namika (Denemarken), Walking On Cars (Ierand), Hinds (Spanje), Jain (Frankrijk) en Filous (Oostenrijk) een EBBA 2017 hebben gewonnen. In totaal ontvangen tien aanstormende Europese artiesten een EBBA.

De prijzen worden op 11 januari, tijdens de openingsavond van Eurosonic Noorderslag 2017, uitgereikt in de Stadsschouwburg in Groningen. Gastheer is als vanouds Jools Holland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.