Netflixtip van de week: Crazy Ex-Girlfriend

Wekelijks storten zenders en televisiekanalen een lawine van films, series en documentaires over ons uit. Sommige krijgen direct aandacht, maar veel ligt in het verborgene te flonkeren. Deze rubriek haalt elke week zo’n Netflix-juweel naar voren.

Serie: Crazy Ex-Girlfriend
Van: Rachel Bloom en Aline Brosh McKenna
Met: Rachel Bloom, Vincent Rodriquez III,
Donna Lynne Champlin, Pete Gardner, Vella Lovell, Gabrielle Ruiz
Speelduur: circa 40 minuten (4 seizoenen)
Te zien op: Netflix

Op een slechte dag op haar werk bij een advocatenkantoor in New York komt Rebecca haar ex-vriendje van zomerkamp tegen op straat. Ze neemt de impulsieve beslissing hem achterna te reizen naar een slaperig stadje in Californië, en daarheen te verhuizen. Ze besluit alles op alles te zetten om hem terug te winnen. Klinkt gezond toch? Niet dus, en dat is een belangrijk thema van deze serie. Op een luchtige manier worden mentale ziektes en de behandeling ervan geportretteerd – iets wat door de kijkers met veel lof werd ontvangen.

Thema

Hoewel de zoektocht naar liefde een belangrijk terugkerend thema is, is het wel duidelijk dat Rebecca eigenlijk vooral zoekt naar zichzelf en een manier om met haar depressie en borderline om te gaan. Klinkt dit wat te serieus? Geen zorgen, deze serie is dat allesbehalve.
Elke aflevering wordt opgefleurd met musicalnummers die alle mogelijke genres en onderwerpen parodiëren – met titels als Let’s generalize about men en You stupid bitch (over zelfhaat) – en de schrijvers zijn niet bang om met ongemakkelijke onderwerpen aan de haal te gaan en ze herkenbaar en normaal te maken.

menu