Netflix doet onderzoek naar hogere prijzen in Nederland

Netflix doet onderzoek naar de abonnementsprijzen in Nederland. De streamingdienst toont in verschillende webbrowsers een andere prijs. Vermoedelijk is dat om te bepalen wat de gemiddelde consument zou betalen voor een abonnement.

Bij het afsluiten van het abonnement betaalt men wel allemaal dezelfde prijs. Dat ontdekte veiligheidsexpert Gert van Dijk eerder deze week. Hij deelde zijn bevindingen op Twitter. Volgens hem is het Premium-abonnement op Netflix 2 euro duurder op de webbrowser Firefox in vergelijking met de browser Chrome.

Zo’n zelfde test deed Netflix ooit in Italië om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Momenteel betaalt een gebruiker van een Premium-abonnement 13,99 euro per maand. Dat zou dus flink hoger kunnen worden, afhankelijk van de resultaten. Datzelfde geldt voor het Basic-abonnement en het populaire standaardabonnement.

Prijsstijging

Het zou geen verrassing zijn als de prijzen in Nederland omhoog gaan. In Amerika werden onlangs de prijzen ook flink omhoog gegooid. De tarieven stegen met 13 tot 18 procent, afhankelijk van het gekozen abonnement. Het ging om de grootste prijsstijging sinds de lancering van de dienst, zo’n twaalf jaar geleden. 

Het extra geld had Netflix hard nodig voor investeringen in eigen shows en films. Afgelopen zomer kondigde de streamingdienst aan zo’n 12 tot 13 miljard dollar per jaar te willen steken in de eigen programmering. Netflix voelt de hete adem van andere diensten als Hulu, Amazon, HBO en Disney in de nek.

Aanwas

Het was de vierde keer dat Netflix de prijzen verhoogt in Amerika. De laatste keer was in oktober 2017. De vorige verhogingen lijken geenszins nieuwe abonnees te hebben afgeschrikt. In het derde kwartaal van vorig jaar kreeg Netflix er 7 miljoen klanten bij, elke minuut 53!

Amerikaanse beleggers konden de prijsverhoging waarderen: het aandeel Netflix noteerde 6 procent hoger. 

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.