Netflixtip van de week: Cheer

Cheer

Zenders en televisiekanalen storten een lawine van films, series en documentaires over ons uit. Sommige krijgen direct aandacht, maar veel ligt in het verborgene te flonkeren. Deze rubriek haalt elke week zo’n Netflix-juweel naar boven.

Serie: Cheer

Maker: Greg Whiteley

Te zien op: Netflix

In de mini-docuserie Cheer volgen we het cheerleading team van Navarro College in Texas. Het team, één van de beste van de VS, bereid zich voor op het landelijke kampioenschap in Daytona, waar ze al dertien keer hebben gewonnen. De serie is verslavend omdat het een mooi inkijkje geeft in de extreem serieuze sportcultuur die leeft in de VS, maar nu eens vanuit de cheerleaders die die andere ‘grote’ sporten American football of basketbal begeleiden. De jongeren geven alles en de halsbrekende toeren die ze uithalen zijn ongelooflijk.

loading

Maar het hele verhaal staat ook in de context van de Amerikaanse maatschappij: zo zien we een docent die voor de klas vertelt dat ze vrijwel altijd een wapen bij zich heeft, verhalen over misbruik, armoede, discriminatie, extreem nalatige ouders, of juist ouders die te veel van hun kind vragen. Je kan bijna niet anders dan de cheerleaders bewonderen, aanmoedigen en heel erg schrikken als er iets fout gaat tijdens een act.

https://www.youtube.com/watch?v=dhXRx_lva18

menu