Netflixtip van de week: Salt Fat Acid Heat

. Foto Archief

Wekelijks storten zenders en televisiekanalen een lawine van films, series en documentaires over ons uit. Sommige krijgen direct aandacht, maar veel ligt in het verborgene te flonkeren. Deze rubriek haalt elke week zo’n Netflix-juweel naar voren.

Mini-docuserie: Salt Fat Acid Heat
Regisseur: Caroline Suh
Met: Samin Nosrat
Speelduur: circa 40 min. (1 seizoen)
Te zien op : Netflix

Als er iemand is die de meest praktische eter om kan toveren tot een echte bourgondiër, dan is het Samin Nosrat wel. Met haar aanstekelijke en verfrissende enthousiasme reist ze in vier mini-documentaires naar verschillende landen (Italië, Japan, Mexico en de VS). Elke aflevering richt zich op één van de vier elementen uit de titel: zout, vet, zuur en hitte. Het idee is dat je door goed gebruik van deze elementen, élk gerecht tot een succes kunt maken.

Waar andere series over eten soms wat afstandelijk en theoretisch blijven ( Chef’s Table is bijvoorbeeld prachtig, maar soms moeilijk om je mee te identificeren), trekt Nosrat je volledig mee in haar liefde voor eten, het plezier spat ervan af. Al haar reacties op het eten dat ze proeft zijn oprecht en zorgen ervoor dat je ook onmiddellijk naar Italië wil reizen om die ene speciale Parmezaanse kaas te proeven.

Naast haar uitstapjes naar het buitenland, koks en de bronnen van alle prachtige ingrediënten, laat ze ook in haar eigen keuken zien hoe wijzelf met zout, vet, zuur en hitte onze gerechten op een hoger plan kunnen tillen. Kortom: een toegankelijke feelgoodserie over de basis van eten.

loading

menu