Nieuwe personages in soap rond nalatenschap Prince

In de soap over de nalatenschap van popster Prince, die in april onverwacht overleed in Minneapolis, hebben weer twee nieuwe personages de set betreden.

De advocaten van een 31-jarige nicht van Prince, Brianna Nelson, en haar elfjarige nichtje hebben papieren ingediend bij de rechtbank om te bewijzen dat ook zij bij de erfgenamen horen. Brianna Nelson is de dochter van Duane Nelson senior. Volgens persbureau Reuters is Duane Nelson sr. een in 2011 overleden halfbroer van Prince.

Duane was uitgesloten van de lijst halfbroers en -zussen van Prince die na zijn overlijden bij de rechtbank werd ingeleverd door zijn zus Tyka Nelson.

Maar volgens Brianna hebben zij en haar nichtje als nabestaanden van Duane ook recht op een erfdeel. Het elfjarige meisje is de dochter van Duanes in 2005 overleden zoon Duane Nelson jr.

Confused? Er komen ongetwijfeld nog meer afleveringen van deze soap. Intussen heeft zich ook een man gemeld die claimt dat hij de biologische zoon is van Prince.

Dat Prince geen testament heeft nagelaten maakt de zaken extra moeilijk. De erfgenamen van Prince ruziën al sinds zijn dood om de erfenis van naar schatting 500 miljoen dollar, en vliegen elkaar nu ook in de haren om een tv-special. Volgens entertainmentwebsite TMZ willen zes halfbroers en -zussen een twee uur durende uitzending maken, waarin bekende artiesten nummers van Prince zingen. Zij willen een lucratieve deal sluiten, om zo de rechtszaken rond de erfenis te kunnen betalen. Zus Tyka wil alleen niet meewerken en is bezig met haar eigen plannen voor een tv-show rond haar overleden broer. Een bron vertelt TMZ dat ook de onderhandelingen over de erfenis erg vervelend verlopen. Prince, die op 21 april overleed, was ook bekend als His Royal Badness.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.