Nieuwe single Tangarine met Moluks vrouwenkoor

Op de nieuwe single Toma maju trus werkt folkduo Tangarine samen met een Moluks gelegenheidskoor. Het nummer is vanaf nu online te beluisteren.

Toma maju trus is het openingsnummer van Aan de andere kant, een driejarig theaterproject over de Moluks-Nederlandse geschiedenis.

Een tijdelijk verblijf, het eerste deel van het drieluik, wordt in september en oktober opgevoerd op drie locaties in Groningen en Drenthe: de Molukse kerken in Appingedam (19 t/m 22/9) en Hoogkerk (26 t/m 29/9) en de Waterstaatkerk in Bovensmilde (3 t/m 6/10).

We zullen doorgaan

Aan de andere kant is een initiatief van stichting Gedeelde Verhalen. Projectleider Anne van Slageren hoopt dat door het vertellen van verhalen over de geschiedenis van Nederlanders en Molukkers over en weer meer begrip ontstaat.

,,Alleen dan kunnen we met elkaar door, toma maju trus.” De titel is Maleis voor ‘we zullen doorgaan’, afgeleid van een lied over het samen roeien in een prauw, een inlands vaartuig in Nederlands-Indië.

Zangeressen

De tekst van het nummer is geschreven door de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks die opgroeiden in Assen. Het duo werkt voor Toma maju trus samen met de Molukse zangeressen Mina Ferdinandus, Lily Latuheru, Aïsha Matitaputty, Stephany Parera en Natasja Wattimena.

Als Tangarine brengen de naar Zwolle verhuisde broers Brinks op 31 augustus de cd Because of you uit.

Meer informatie is hier te vinden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.