Noorderlicht richt zich op de Tweede Kamer

Alle pleidooien uit het Noorden ten spijt, ook minister Jet Bussemaker vindt Noorderlicht een maatje te klein voor een plek in de Basisinfrastructuur (BIS).

Disndag maakte Bussemaker bekend dat ze de Raad voor Cultuur volgt in het advies niet langer direct rijksgeld voor Noorderlicht beschikbaar te stellen. Volgens de cultuurraad heeft het fotopodium de laatste jaren ‘zijn innovatieve karakter’ verloren.

Toch wil Noorderlicht niet van doven weten, reageert voorzitter Arie Wink. ,,Dat ligt niet in onze aard. We zijn ontzettend teleurgesteld, maar ook nu zullen we de koppen bij elkaar steken om te zien hoe het verder kan.”

Wink voelt zich gesterkt door de positieve adviezen die recent door Cultuurraad in Groningen over Noorderlicht zijn uitgebracht. Zowel de provincie als de stad Groningen is van plan het podium ook na 2016 financieel te ondersteunen.

Noorderlicht is vooral bekend om de reizende tentoonstellingen die beurtelings in de provincies Groningen en Friesland en soms deels ook in Drenthe worden gehouden. Daarnaast beschikt het over een galerie in de stad Groningen en worden internationale fotoprojecten georganiseerd.

Wink wil in november een laatste poging doet om de Tweede Kamer op andere gedachten te brengen. ,,Daarna zal alles worden heroverwogen, dus ook het voortbestaan van de galerie.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.