Nynke Oele nieuwe zakelijk leider PeerGrouP

Nynke Oele volgt Marianne Hoekstra met ingang van 1 januari 2019 op als zakelijk leider van PeerGrouP Locatie Noord-Nederland.

Dat meldt het locatietheatergezelschap dat Donderen als uitvalsbasis heeft.

Hoekstra laat in een reactie weten na drie jaar met pijn in het hart te vertrekken, maar kiest ervoor zich te storten op een studie psychologie. Ze heeft er alle vertrouwen in dat haar opvolgster Nynke Oele, ,,op een gezonde en stabiele basis verder kan bouwen aan een verdere, nog lange en prachtige toekomst voor PeerGrouP”, aldus het persbericht.

Oele (1979) is geen onbekende in de noordelijke cultuurwereld. Ze heeft na haar studie Kunst, Cultuur en Media in Groningen ervaring opgedaan in het bedenken, organiseren en programmeren van evenementen als Noorderzon en De Nacht van Kunst & Wetenschap.

Recensie De affaire Vermaning: vondsten in een aardappelveld (***)
Lees verder

,,Ik zie het als een mooie uitdaging én voorrecht om de specifieke manier van werken van PeerGrouP, samen met artistiek leider Dirk Bruinsma en het team, de komende tijd verder uit te bouwen.”

Een jaar geleden nam artistiek leider Sjoerd Wagenaar na zeventien jaar afscheid van het locatietheatergezelschap. Hoekstra kreeg in september 2017 de algemene leiding.

Sjoerd Wagenaar laat leiding PeerGrouP los
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.