Online workshop dichten met Myron Hamming (en meer) in Groningen in Poëzieweek

Myron Hamming. Foto: Eigen foto

Myron Hamming uit Groningen geeft donderdagavond 28 januari een online workshop ‘Schrijf je eigen gedicht’. Dit is een van de activiteiten die Biblionet Groningen heeft georganiseerd in het kader van de Poëzieweek 2021. Plaats van handeling is in alle gevallen de bibliotheek in Hoogezand.

Dichter en spoken word-arties Myron Hamming legt in de workshop Schrijf je eigen gedicht (via Zoom ) uit hoe je een gedicht opbouwt. Deelnemers gaan vervolgens meteen zelf aan de slag. Ter inspiratie geeft Hamming ook een optreden.

Er is plek voor maximaal 40 deelnemers (vanaf 18 jaar).

Dichter in de bieb

Twee dagen later, zaterdag 30 januari, schrijft dichter Kasper Peters tussen 09.30 en 13.00 uur gedichten in de bibliotheek van Hoogezand. De voormalig stadsdichter van Groningen zal zijn nieuwe werken tussen de bibliotheekboeken schrijven. In alle stilte. Belangstellenden kunnen echter even komen gluren...

De mooiste gedichten worden uiteindelijk op de ramen van de bibliotheek getoond.

Workshop dichten en drukken

Vrijdag 5 februari staat van 15.00 tot 16.00 een online workshop Dichten en drukken voor kinderen van 6 tot 12 geprogrammeerd. De kinderen mogen een gedicht uitkiezen dat ze mooi vinden, een gedicht puzzelen met stukjes woorden of zelf een gedicht verzinnen. Van dat gedicht wordt een stempel gemaakt.

Verder kunnen met de gratis app Wolk in de ramen van de bibliotheek hangende gedichten ‘tot leven worden gewekt’.

Deelname aan de beide workshops is gratis. Na aanmelding krijgen deelnemers een dag van tevoren een link naar de workshop in de mailbox.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur