Peppie Wiersma, artistiek brein achter collectief LUDWIG, wint 50.000 euro

De Prix Madeleine Margot 2018 is toegekend aan de Groningse Peppie Wiersma. Dat heeft de société Gavigniès vandaag bekend gemaakt. Aan deze oeuvreprijs is een geldbedrag van 50.000 euro verbonden.

Zij ontvangt de prijs onder meer voor haar persoonlijke verdiensten als uitvoerend musicus en voor de wijze waarop zij invulling geeft aan haar werk als artistiek directeur van het mede door haar opgerichte collectief LUDWIG. De uitreiking vindt plaats op dinsdag 16 oktober in Paradiso, voorafgaand aan de première van PastPresentFuture, een nieuw en door Wiersma bedacht en ontwikkeld LUDWIG-project.

Begin dit jaar won LUDWIG een Grammy Award met de cd Crazy Girl Crazy, die het collectief samen met Barbara Hannigan uitbracht. Peppie Wiersma is tevens artistiek leider van het multidisciplinaire festival Nacht van Electra in Groningen. Als slagwerker heeft zij haar sporen verdiend bij onder meer het Radio Kamer Orkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Asko Ensemble.

Prix Madeleine Margot 2018 - Peppie Wiersma from Hogeland Films on Vimeo.

Prix Madeleine Margot

De Prix Madeleine Margot wordt met ingang van 2017 jaarlijks toegekend. De in Zwitserland geboren Madeleine Margot (1902-1997) woonde nagenoeg haar hele leven in Den Haag. De welgestelde pianiste liet haar vermogen na aan de société Gavigniès om daarmee het muziekleven te bevorderen. De prijs is een aanmoedigingsprijs voor bewezen kunstenaarschap en honoreert de musicus ‘die grenzen overschrijdt en mensen verbindt’.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.