Peter de Grote Festival trekt 6700 bezoekers

Het Peter de Grote Festival heeft dit jaar 6700 bezoekers getrokken, 300 minder dan vorig jaar. De organisatie van het grootste kamermuziekfestval van Noord-Nederland is evenwel tevreden.

Tussen 25 juli en 4 augustus werden in totaal 46 concerten en lezingen gegeven. De concerten werden verzorgd door bijna 100 professionele musici en deelnemers aan de Summer Academy, die dit jaar 57 jonge musici uit 12 landen trok.

Labberté-Hoedemaker prijzen

Tien dagen lang kregen zij in het Groningse Prins Claus Conservatorium masterclasses, lessen, kamermuzieklessen en lezingen. De meest talentvolle deelnemers aan de Summer Academy werden op het slotconcert onderscheiden met een prijs.

De prijs van de Stichting Vrienden van het Prins Claus Conservatorium (2000 euro) was voor violiste Eline de Vries (18) uit Peize. De Labberté-Hoedemaker prijzen (1000 euro) gingen naar de pianiste Welmoed Poelstra (17) uit Hallum, de Turkse violiste Ipek Atila (20) en Ana Castro (17) uit Portugal.

Klaas Dijkstra Stipendium

Het Klaas Dijkstra Stipendium is toegekend aan pianist Carlos Julian Fernandez Bollo (18) uit Spanje. Hij ontvangt 2500 euro per studiejaar, te besteden aan een studie aan het Prins Claus Conservatorium. De Hanzevast Talent Award (2500 euro) werd uitgereikt aan de Nederlandse cellist Thomas Prechal (13).

Eervolle onderscheidingen voor hun deelname waren er onder anderen voor de noordelijke musici Joshua Hassler-Forest (uit Haren), Ruth Bosboom (Groningen), Caspar Westerman (Zuidhorn) en Anna Maring (Groningen).

Het Peter de Grote Festival vindt in 2019 plaats van 17 tot en met 27 juli.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.