Prima jaar voor Drents en Gronings Museum

Het Groninger Museum en het Drents Museum hebben een prima jaar achter de rug.

Het Groninger Museum liet 213.000 mensen binnen, in Assen kwamen 190.000 kunstliefhebbers op bezoek. Daar kende het Drents Museum publiekstrekkers met Peredvizjniki, The Great Liao en nu met The American Dream. Alleen al deze laatste expositie trok vanaf 18 november 30.000 bezoekers.

In Groningen was de tentoonstelling Rodin - Genius at work de grote trekpleister. Mede dankzij het slechte weer had het museum een goede zomer en ook de Museumnacht was een succes. De sinds begin deze maand lopende expositie De Romantiek in het Noorden trekt momenteel 1500 bezoekers per dag.

The American Dream loopt in Assen nog door tot en met 27 mei. Daarna volgt vanaf 17 juni de grote archeologosche tentoonstelling Iran - Bakermat van de beschaving en in juli De Zaak Vermaning.

Het Groninger Museum kijkt uit naar de grote overzichtstentoonsteling Avant-garde in Groningen. De Ploeg 1918-1928, een eeuw na de oprichting van deze Kunstkring door een groep jonge Groningse kunstenaars in het opwindende klimaat van toen. De opening van de expositie is op 26 mei en zij loopt tot begin november.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.