Prince in besloten kring gecremeerd

Popicoon Prince is zaterdag in besloten kring gecremeerd. Het kan nog weken duren voordat iets bekend wordt over zijn doodsoorzaak.

Een kleine groep familieleden, vrienden en collega’s nam op Paisley Park, het landgoed van Prince in de staat Minnesota, afscheid, aldus zijn manager. Ze sprak over ,,een mooie dienst”.

Onder de aanwezigen waren zangeres Sheila E., de voormalige basgitarist van Prince, Larry Graham, en model Damaris Lewis. Honderden fans stonden buiten de omheining, die was voorzien van paarse ballonnen, bloemen, tekens en andere eerbewijzen aan Prince. Medewerkers kwamen naar buiten en deelden bloemen en ronde paarse dozen uit. Ze bevatten een kleurenfoto van Prince en een zwart T-shirt met in het wit de opdruk ‘3121’, de titel van een album van hem.

Op een later moment wordt bekend wanneer er een muzikaal afscheid voor Prince komt. Poppodium Paradiso in Amsterdam doet dat vandaag al. Diverse artiesten brengen een eerbetoon aan het overleden popicoon. De entree is gratis.

De laatste rustplaats van Prince wordt niet openbaar gemaakt, meldde zijn manager. Daarnaast gaf ze aan dat de doodsoorzaak nog onbekend is. ,,Het zal nog minstens vier weken duren voordat we de resultaten van de autopsie krijgen.”

Er is geen reden te geloven dat er sprake is van zelfdoding, aldus sheriff Jim Olsen van de politie in Carver County. Prince werd donderdag levenloos aangetroffen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.